BUDGETBEHEER EN BUDGETCOACHING.

Financiële problemen? Praten over geld helpt!

Heeft u achterstanden in uw financiële administratie of vindt u het lastig uw rekeningen tijdig te betalen? Wilt u niet laten merken dat u het financiële overzicht kwijt bent en liever uw financiële problemen met een onafhankelijk financieel specialist bespreken?
Praat dan eens met Noorderwind | Volders | De Haan over financiële hulpverlening. Wij zijn onafhankelijk, ervaren en werken in vertrouwen.

Familieleden, kennissen, werkgevers, maatschappelijk werkers, hulpverleners etc. van iemand met financiële problemen kunnen uiteraard ook contact met ons opnemen voor advies en hulp bij geldzaken.

Hoe Noorderwind | Volders | De Haan helpt als budgetcoach

Wij raden aan een gratis eerste kennismakingsgesprek aan te vragen. Dat kan thuis, online of bij ons op kantoor in Groningen. Tijdens dit eerste gesprek bespreken wij hoe wij kunnen helpen bij financiële problemen. Gaan wij (tijdelijk) de volledige administratie overnemen (budgetbeheer) of volstaat slechts begeleiding (budgetcoaching)? Samen bespreken we wat de meeste financiële rust zal geven.

Na het eerste gratis gesprek

Wanneer we tot de conclusie zijn gekomen dat wij – Margriet Volders of Wies de Haan – uw budget en financiën (tijdelijk) gaan beheren, dan maken we daarover heldere afspraken met u.

We starten met een budgetplan. Dit betekent dat wij vaststellen hoeveel vaste uitgaven u heeft per maand én hoeveel er beschikbaar blijft voor uw overige uitgaven zoals boodschappen (leefgeld). Dit leefgeld storten wij wekelijks op uw leefgeldrekening. Hierover kunt u dan zelf beschikken. Ook bespreken we waar eventueel op bespaard kan worden. Zo gaan we samen werken aan meer financiële rust.

Oplossingen voor financiële problemen vinden

In sommige gevallen worden door ons betalingsregelingen getroffen of wordt een schuldenregeling uitgevoerd. Meer informatie over deze vorm van schuldhulpverlening door Noorderwind | Volders | De Haan leest u hier.

Wanneer het financiële beheer door ons niet echt noodzakelijk blijkt te zijn, dan biedt budgetcoaching voor u uitkomst! Wij adviseren u dan op het gebied van geldzaken, aanvragen van toeslagen, besparingen en uitgaven en dergelijke, maar u doet zelfstandig uw beheer van de rekeningen en administratie. U hoeft dan niet uw kinderen, bekenden of familie hiermee te belasten.

Zullen wij u bellen?

Als u het fijn vindt wanneer wij u bellen, stuur dan een email met uw gegevens.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Wat betekent budgetbeheer voor u?

  Budgetbeheer, ook wel financieel beheer, is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Na het eerste (intake)gesprek stellen wij een overeenkomst op en geeft u volmacht aan ons zodat wij uw financiën kunnen beheren. In de overeenkomst staan alle gemaakte afspraken. Na het ondertekenen van deze overeenkomst starten wij met onze werkzaamheden.

  Tarief budgetbeheer of budgetcoaching

  De kosten van budgetbeheer of budgetcoaching hangen af van de werkzaamheden die wij voor u gaan doen. Tijdens het eerste gesprek zullen we dit met u bespreken.

  Het is vrijwillig en de kosten zullen daarom voor uw eigen rekening zijn. We houden hiermee rekening in uw budgetplan. Het uiteindelijke voordeel voor u is dat u veel meer rust zult ervaren omdat de geldproblemen opgelost worden.

  Wanneer u al zoveel schulden heeft dat de kosten voor financieel beheer lastig te dragen zijn, dan is het in sommige gevallen mogelijk dat uw werkgever, gemeente of wellicht familie helpt. Uiteraard kijken we dan voor u naar de mogelijkheden.

  Zullen wij u bellen?

  Als u het fijn vindt wanneer wij u bellen, stuur dan een email met uw gegevens.

  Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.